پادکسترهای امروزی تنوع وسیعی از اپلیکیشنهای ضبط و تولید صدا را در اختیار دارند و با بهرهگیری از تجهیزات ضبط مناسب میتوانند به پادکستهای خود کیفیتی حرفهای ببخشند. با فرض اینکه یک کامپیوتر، تبلت یا گوشی همراه در اختیار داشته باشید، برای شروع به چهار چیز ضروری نیاز دارید: میکروفون، هدفون، کارت صدا و نرمافزار ضبط. در این مقاله به شما کمک میکنیم تا تجهیزات و نرمافزارهای مورد نیاز برای ضبط و تولید صدای پادکست را انتخاب کنید.
انتخاب میکروفون برای پادکست
اگر چندان به کیفیت صدای پادکست خود اهمیت نمیدهید، میکروفون داخلی کامپیوتر یا گوشی تلفن همراه شما از عهده کار برمیآید؛ اما بیشتر این دسته از میکروفونها کیفیت صدای مطلوبی ندارند و صداهای محیط اطراف شما را نیز بهوضوح برداشت میکنند. به یاد داشته باشید که پس از ضبط، بهسختی میتوان صداهای محیط را از سیگنال حذف کرد؛ پس بهتر است از همان ابتدا صدایی باکیفیت ضبط کنید.
یک راهکار حرفهایتر، استفاده از میکروفونهایی است که به کامپیوتر یا دستگاه همراه شما متصل شوند. معمولاً کیفیت صدای این دسته از میکروفونها بسیار بهتر است و میتوان با تغییر موقعیت میکروفون، از ضبط صداهای ناخواسته پیشگیری کرد.
در زمان خرید میکروفون، حتماً الگوی قطبی (الگوی برداشت صدا) میکروفون را در نظر داشته باشید. توجه کنید که میکروفون باید از چه جهاتی صدا را بشنود و در چه فضایی به ضبط مشغول هستید. اگر قصد ساخت یک پادکست یکنفره را دارید، یک میکروفون تکجهته (unidirectional) با الگوی برداشت کاردیوید (cardioid)، سوپرکاردیوید (supercardioid) یا هایپرکاردیوید (hypercardioid) مناسب خواهد بود. اگر صدای چند نفر را بهصورت همزمان ضبط میکنید، میتوانید در صورت مناسب بودن فضا، از یک میکروفون چند-جهته (omnidirectional) استفاده کنید. برای ضبط صدای دو گوینده نیز یک میکروفون دو-جهته (bi-directional) با الگوی قطبی 8 (figure 8) مناسب است.
خبر خوب برای پادکسترها این است که میکروفونهای مقرونبهصرفه باکیفیت متعددی در بازار موجود هستند که از قابلیت تغییر الگوی قطبی برخوردارند. این میکروفونها میتوانند تنها با جابهجا کردن یک سوئیچ، با شرایط ضبط مختلف هماهنگ شوند و انعطافپذیری بسیار خوبی دارند.
بهترین میکروفون USB برای پادکست
کمتر میکروفونی میتواند با سادگی کارکرد میکروفونهای USB رقابت کند. بیایید به چند میکروفون USB محبوب نگاهی بیندازیم.
Shure MV7
شور MV7 یک میکروفون دینامیک (dynamic) است که صدای خارقالعاده و انعطافپذیری بالایی دارد. اگر به دنبال راهحلی سریع و آسان هستید، میتوانید این میکروفون را از طریق درگاه USB به کامپیوتر متصل کرده، یک هدفون به خروجی تعبیهشده بر روی MV7 وصل کرده و در نرمافزار مورد نظر خود به ضبط مشغول شوید. اگر به دنبال کمی انعطافپذیری بیشتر از نظر صدادهی هستید، میتوانید Shure MV7 را از طریق کابل XLR به کارت صدا یا پریامپ میکروفون مورد نظر خود وصل کنید. پنل لمسی تعبیهشده بر روی MV7 به شما اجازه میدهد که بهسرعت گین آن را تغییر دهید و برای تغییر پارامترهای پیچیدهتر نیز می توانید از نرمافزار ShurePlus MOTIV استفاده کنید.
Blue Yeti
Yeti چیزی فراتر از یک میکروفون ساده است و به تمام امکانات لازم برای شروع ساخت پادکست عرضه میشود. Blue Yeti با طراحی پیشرفته سه-کپسولی و عملکرد عالی خود، یکی از پرفروشترین میکروفونهای USB تاریخ است و رضایت کاربران بیشماری را برآورده کرده است. این میکروفون، چهار الگوی قطبی مختلف را در اختیار شما قرار میدهد تا مطمئن باشید که در هر شرایطی بهترین صدای ممکن را دریافت خواهید کرد.
پایه بوم با قابلیت اتصال به میز
با اینکه بسیاری از میکروفونها دارای پایه رومیزی هستند، اما برای جایگذاری دقیقتر میکروفون بد نیست به خرید یک پایه بوم رومیزی مثل Maono AU-B01 یا در رنج بالاتر، Sontronics Elevate Desktop Microphone Stand فکر کنید. این پایهها که برای استفاده حرفهای در اجرای رادیویی، استریمینگ بازی، دوبله و پادکست طراحی شدهاند، کارکرد سادهای دارند.
بهترین میکروفون دینامیک برای پادکست
اگر یک کارت صدای استودیویی در اختیار دارید، میتوانید میکروفونهای داینامیک را نیز جزو گزینههای خود قرار دهید و دیگر نیازی نیست انتخابهای خود را به میکروفونهای USB محدود کنید. برخی از میکروفونهای داینامیک شناختهشده مانند Shure SM58 دارای شاکمانت داخلی برای کاهش نویز و لرزش هستند و کیفیت صدای عالی آنها در کاربردهایی به غیر از پادکست هم برای شما مفید خواهد بود.
Shure SM7B
این میکروفون که برای ضبط کلام انسان طراحی شده است، یکی از گزینههای محبوب در بین گویندگان حرفهای و پادکسترهاست. مهندسین صدا همچنین از SM7B برای تقویت صداهای ضعیف یا کنترل صدای خشن خوانندگان راک در اجرای زنده استفاده میکنند. این میکروفون دارای پتگیر (پاپ فیلتر) است و برای صحبت کردن در فاصله نزدیک نیز بسیار مناسب است. صدای قدرتمندی که بسیاری از خوانندهها و دیجیها به دنبال آن هستند، با استفاده از Shure SM7B بهراحتی به دست میآید. بهعلاوه، قابلیت کاهش فرکانسهای بم و تأکید بر فرکانسهای میانی در SM7B به کاربر اجازه میدهد تا دقیقاً صدای مورد نظر خود را دریافت کند.
مدتی است که یک نسخه جدیدتر از این محصول به نام Shure SM7dB نیز به بازار عرضه شده است که از پریامپ داخلی بهره میبرد و کار ضبط صدای حرفهای را یک سطح آسانتر میسازد.
هدفون مناسب برای پادکست
هدفون استودیویی گزینهای مناسب برای مانیتورینگ و قضاوت کیفیت صدای پادکست است. هدفونهای مقرونبهصرفه متنوعی در بازار وجود دارند که برای این کارکرد مناسب هستند. توصیه میکنیم از هدفونهای پشت بسته استفاده کنید تا صدایی که در هدفون میشنوید، به بیرون نشت نکرده و توسط میکروفون دریافت نشود.
هدفونهای اقتصادی چون Audio-Technica ATH-M20X و Shure SRH240A برای استفاده در استودیو طراحی شدهاند و با ارائه صدایی دقیق به شما کمک میکنند تا مشکلات موجود در صدا را شنیده و آنها را برطرف کنید.
اگر قصد دارید همزمان از چند هدفون استفاده کنید، به یک میکسر یا امپلیفایر هدفون چندکاناله نیاز دارید تا بتوانید سطح صدای تمام هدفونها را بهدرستی تنظیم کنید.
نرمافزار مورد نیاز برای ساخت پادکست
اگر صدای خود را بر روی کامپیوترهای مکینتاش یا دستگاههای همراه اپل ضبط میکنید، نرمافزار GarageBand یک گزینه رایگان و بسیار خوب برای شما خواهد بود. نسخه کامپیوتری این نرمافزار بهصورت پیشفرض بر روی سیستم عامل macOS موجود است و نسخه iOS آن هم در iTunes بهطور رایگان برای دانلود موجود است. هر دو نسخه بسیار ساده هستند و امکانات متنوعی را برای ضبط پادکست در اختیار کاربر میگذارند. البته در iTunes نرمافزارهای متنوع دیگری نیز وجود دارند که ممکن است برای شما مفید باشند.
اگر کاربر ویندوز هستید، Audacity گزینهای رایگان است که امکانات اولیه را در اختیار شما قرار میدهد. اگر از اندروید استفاده میکنید هم گزینههای رایگان بسیاری برای ضبط پادکست وجود دارند.
اگرچه تمام نرمافزارهای یادشده در بالا بهخوبی از عهده ضبط پادکستهای ساده برمیآیند، اما اغلب آنها محدودیتهایی نیز دارند. برای ضبط پادکستهای پیشرفته با چندین ترک و قابلیت افزودن صدای گوینده یا موسیقی، به نرمافزار یا اپلیکیشنی نیاز دارید که امکانات و کنترلهای پیشرفتهتری را در اختیار شما بگذارد. نرمافزارهای آهنگسازی (DAW) متنوعی چون افال استودیو (FL Studio)، ایبلتن لایو (Ableton Live)، پرو تولز (Pro Tools)، کیوبیس (Cubase)، استودیو وان (Studio One) و ریپر (Reaper) در بازار وجود دارند که از عهده این کار برمیآیند. این نرمافزارها نهتنها به شما اجازه میدهند پادکستهای پیشرفتهتری ضبط کنید، بلکه امکان ضبط، میکس و مستر موسیقی را نیز به شما میدهند. اگر نحوه کار با نرمافزارهای آهنگسازی را نمیدانید، پیشنهاد میکنیم دوره رایگان «آموزش نرمافزار ریپر» را در وبسایت گیتار ایران تماشا کنید.
انتخاب کارت صدا برای ضبط پادکست
کارت صداهای استودیویی به شما امکان میدهند تا موسیقی و کلام را به کامپیوتر ارسال کرده و مجدداً سیگنال خروجی را دریافت کنید. بیشتر این دستگاهها، اتصالات لازم برای میکروفون و سازهایی از قبیل گیتار الکتریک را دارند. اگر میخواهید از چند منبع صدا مانند چند میکروفون یا چند ساز در پادکست خود استفاده کنید، کارت صدا ابزاری ضروری محسوب میشود.
در بازار، کارتهای صدای متنوعی برای کار با کامپیوتر یا دستگاههای هوشمند مبتنی بر اندروید و iOS وجود دارند. اگر فقط یک میکروفون یا ساز دارید، میتوانید روی دستگاههای تککانال مانند IK Multimedia iRig Pro I/O حساب کنید.
در زمان خرید کارت صدا، تعداد کانال مورد نظر شما یک مشخصه کلیدی به حساب میآید. همچنین نوع اتصالات دستگاههای مورد استفاده شما نیز حائز اهمیت هستند. اگر به تعداد کمی ورودی و خروجی نیاز دارید، میتوانید گزینهای مقرونبهصرفه مانند Arturia MiniFuse 1 را مد نظر داشته باشید. این کارت صدای باکیفیت از مشخصههایی چون کیفیت صدای ۲۴ بیت، فانتوم پاور ۴۸ ولت و سازگاری با تمامی نرمافزارهای آهنگسازی متداول برخوردار است.
کارت صداهای پیشرفتهتری نیز در بازار وجود دارند که نیازهای افراد حرفهایتر را بهخوبی برآورده میکنند. بهطور مثال، Focusrite Scarlett 18i8 با ۱۸ ورودی و ۸ خروجی، امکانات بسیار زیادی را در اختیار شما میگذارد. آدیو اینترفیسهای فوکوسرایت به پریامپهای میکروفون قدرتمند خود شناخته میشوند و Scarlett 18i8 نیز از این قاعده مستثنا نیست. این مدل دارای دو خروجی بالانس برای اسپیکر مانیتورینگ و دو خروجی هدفون با کنترل ولوم جداگانه است که برای پادکسترها امکان کاربردی و مفیدی است.
کنترلر نرمافزار آهنگسازی
نرمافزارهای آهنگسازی امکانات بسیار زیادی دارند؛ اما وجود این امکانات گسترده میتواند کاربر را سردرگم کند. میکس و ویرایش پادکست بر روی کامپیوتر، تبلت و بهخصوص تلفن همراه میتواند دشوار باشد. پیدا کردن گزینه مناسب از بین منوهای تودرتو، استفاده از فرمانهای پیچیده کیبورد یا استفاده از فرمانهای لمسی بر روی صفحه کوچک تلفن همراه برای همه آسان نیست. به همین دلیل است که بسیاری از پادکسترها ترجیح میدهند از سختافزار جداگانه بهمنظور کنترل سریعتر پارامترهای نرمافزار استفاده کنند.
خرید یک کنترلر نرمافزار آهنگسازی (DAW Controller) میتواند روند ضبط را سادهتر کند؛ مخصوصاً برای کسانی که از انجام کارهای تکراری لذت نمیبرند. با دستگاهی مانند PreSonus FaderPort 8، تمام کنترلهای لازم تنها با لمس یک دکمه امکانپذیر میشوند. FaderPort 8 با هشت فیدر متحرک حساس به لمس، امکان استفاده از برچسبهای دیجیتال، کنترل ضبط و پخش و امکانات متنوع دیگر، هر آنچه برای میکس راحت و حرفهای لازم دارید را در اختیار شما خواهد گذاشت.
دستگاههای همهکاره برای ضبط پادکست
اگر به دنبال دستگاهی همهکاره هستید تا به ضبط کردن در نرمافزار آهنگسازی نیازی نداشته باشید، خبر خوبی برای شما داریم. در چند سال گذشته، چند رکوردر و میکسر چند-کاناله مخصوص پادکست به بازار عرضه شدهاند که تولید محتوای صوتی را بسیار ساده میکنند. تقریباً تمامی این دستگاهها امکان اتصال میکروفون از طریق پورت XLR را به کاربر میدهند. بهعلاوه، بسیاری از آنها مانند Rode Rodecaster Pro و Tascam Mixcast 4، امکان اتصال هدفون از طریق بلوتوث و جک ۳.۵ میلیمتری را نیز برای کاربر فراهم میسازند. قابلیت ضبط چند کانال بهطور مستقیم بر روی حافظه جانبی و قابل حمل بودن این دستگاهها، به کاربر اجازه میدهد که پادکستهای خود را در هر مکانی ضبط کند و سپس فایلهای ضبطشده را برای ویرایش دقیقتر به کامپیوتر منتقل کند.
جمعبندی
احتمالاً اکنون تصویری واضح از تجهیزات مورد نیاز برای تولید اولین پادکست خود در ذهن دارید. حال با در اختیار داشتن این اطلاعات بهتر میتوانید به جستجوی گزینههای مناسب برای کاربری مورد نظر خود بروید. همچنین، اگر برای انتخاب و خرید تجهیزات مورد نیاز برای تولید پادکست یا تجهیزات استودیویی مانند میدی کنترلر به مشاوره تخصصی و دقیق نیاز دارید، همواره میتوانید روی کمک کارشناسان خبره گیتار ایران حساب کنید.
دیدگاهتان را بنویسید