اطلاعاتی در مورد وردپرس function.php ، فایل توابع وردپرس

اطلاعاتی در مورد وردپرس function.php

با سلام و خسته نباشید خدمت شما عزیزان وردپرسی. امیدوارم که تا به این جا روز خوبی را سپری کرده باشید. خب دوستان در این قسمت از آموزش وردپرس می خواهم به شما اطلاعاتی در مورد فایل توابع وردپرس به شما بگویم. اطلاعاتی که مطمئنا می تواند برای شما مفید باشد.

اطلاعاتی در مورد وردپرس function.php

functions.php چیست؟

کاربران گرامی این فایل درون قالب وردپرس قرار گرفته است که توابع مربوطه قالب را دنبال می کند.همچنین می توانید در داخل این فایل توابع شخصی ایجاد کنید که به اصطلاح هک وردپرس هم نامیده می شود.و در ادامه باید گفت تمامی فایلها و دایرکتئری ها ایجاد شده از سوی functions.php فراخوانی می شود.نقش دیگر که فایل فانکشن بر عهده دارد ایجاد قابلیت پشتیبانی از ابزارک ها ، ویجت ها قالب وردپرس می باشد.

بیشتر قالب های وردپرسی  فایل توابع وردپرس به نام function.php را در درون خود دارند و در واقع این فایل این قابلیت را به شما می دهد که به آن ویژگی هایی را اضافه کنید و آن را در قالب خود جا دهید. فایل توابع وردپرس این توانایی را دارد که به اضافه کردن خصوصیاتی به وب سایت وردپرسی بپردازد و با کمک آن به فراخوانی عملکرد هایی در سایت بپردازید.

خب دوستان حالا اجازه دهید ویژگی های افزونه ی وردپرس و این فایل را با هم مقایسه کنیم تا تصمیم بگیریم که بهتر است از کدام یک استفاده کنیم.

ویژگی های افزونه وردپرس عبارتند از :

[tie_list type=”checklist”]

  • نیازمندی های خاص و هدر مخصوصی دارد.
  • در مسیر فرعی wp-content/plugins ذخیره می شود.
  • قطعا پس از فعال سازی به اجرا می پردازد.
  • دارای قابلیت اجرا در هر قالبی است.
  • نصب هر کدام برای هدف مخصوصی است.

ویژگی های فایل توابع وردپرس function.php عبارتند از :

  • به هدر مخصوصی نیاز ندارد.
  • قابلیت ذخیره شدن در مسیر فرعی wp-content/themes را دارد.
  • زمانی که قالب فعال شده باشد به اجرا می پردازد.
  • تا زمانی فعالیت دارد که شما به تغییر قالب خود نپردازید.
  • قابلیت استفاده از آن برای هر قصدی با کمک کد های فراوان را دارید.

در واقع فایل وردپرس function.php در همه ی قالب ها وجود دارد. پس می توان این طور برداشت کرد که اگر شما هم در قالب وب سایت خود این فایل را دارید این قابلیت را دارید که به سادگی به افزودن امکاناتی به آن بپردازید. اما اگر قالب شما این فایل را نداشت می توانید به ایجاد یک فایل متنی خالی به نام function.php بپردازید.

قابلیت های که فایل وردپرس function.php به شما می دهد عبارتند از :

  • استفاده از وردپرس هوک. در واقع این قابلیت را به شما می دهد که با فیلتر excerpt_length به تغییر دادن طول جملات پست ها بپردازید.
  • شما با کمک این فایل می توانید ویژگی های وردپرس را با اضافه کردن ()add_theme_support فعال سازی کنید. مثلا از این فایل می توانید برای فعال کردن تصویر شاخص و فرمت پست ها و … استفاده کنید.
  • در واقع این فایل به شما کمک می کند که وردپرس function.php را برای وردپرس چند کاربره تعریف کنید.

[/tie_list]

خب دوستان حالا اگر موافق باشید می خواهیم با یک مثال ساخت یک فایل وردپرس function.php را به شما نشان دهیم.

برای انجام این کار چند مرحله وجود دارد که کاری که در مرحله ی اول باید بکنید این است که به باز کردن یک فایل تکست خالی بپردازید (با نوت پد) و پس از آن متوجه خواهید شد که اولین فانکشنی که باید وجود داشته باشد ()myfirsttheme_setup است. به نمونه ی زیر توجه کنید


<div class="line number1 index0 alt2"><code class="php keyword">if</code> <code class="php plain">( ! function_exists( </code><code class="php string">'myfirsttheme_setup'</code> <code class="php plain">) ) :</code></div>


<div class="line number2 index1 alt1"><code class="php comments">/**</code></div>


<div class="line number3 index2 alt2"><code class="php comments">* Sets up theme defaults and registers support for various WordPress features</code></div>


<div class="line number4 index3 alt1"><code class="php comments">*</code></div>


<div class="line number5 index4 alt2"><code class="php comments">*; It is important to set up these functions before the init hook so that none of these</code></div>


<div class="line number6 index5 alt1"><code class="php comments"> features are lost.</code></div>


<div class="line number7 index6 alt2"><code class="php comments">*</code></div>


<div class="line number8 index7 alt1"><code class="php comments"> @since MyFirstTheme 1.0</code></div>


<div class="line number9 index8 alt2"><code class="php comments">*/</code></div>


<div class="line number10 index9 alt1"><code class="php keyword">function</code> <code class="php plain">myfirsttheme_setup() {</code></div>


 

همانطور که در مثال بالا می بینید وردپرس function.php شروع شده اما بسته نشده است. اما پس از وارد شدن شما اطلاعات باید بسته شود.

استفاده از لینکی به نام لینک فید یا خوراک به شکل اتوماتیک برای پست ها و کامنت ها واجب است. برای نمایش این خوراک می توانید از تگ <head> استفاده کنید.

 &lt;code class="php plain"&gt;add_theme_support( &lt;/code&gt;&lt;code class="php string"&gt;'automatic-feed-links'&lt;/code&gt; &lt;code class="php plain"&gt;);&lt;/code&gt; 

با سفارشی سازی بخش منو ها این اجازه را به کاربران می دهید که به ویرایش فهرست ها بپردازند و با کشیدن و رها کردن به آسانی تغییرات و جابه جایی ها را انجام دهند.

 &lt;div class="line number1 index0 alt2"&gt;&lt;code class="php plain"&gt;register_nav_menus( &lt;/code&gt;&lt;code class="php keyword"&gt;array&lt;/code&gt;&lt;code class="php plain"&gt;(&lt;/code&gt;&lt;/div&gt; &lt;div class="line number2 index1 alt1"&gt;&lt;code class="php spaces"&gt;&lt;/code&gt;&lt;code class="php string"&gt;'primary'&lt;/code&gt;&lt;code class="php plain"&gt;=__( &lt;/code&gt;&lt;code class="php string"&gt;'Primary Menu'&lt;/code&gt;&lt;code class="php plain"&gt;, &lt;/code&gt;&lt;code class="php string"&gt;'myfirsttheme'&lt;/code&gt; &lt;code class="php plain"&gt;),&lt;/code&gt;&lt;/div&gt; &lt;div class="line number3 index2 alt2"&gt;&lt;code class="php spaces"&gt;&lt;/code&gt;&lt;code class="php string"&gt;'secondary'&lt;/code&gt; &lt;code class="php plain"&gt;= __( &lt;/code&gt;&lt;code class="php string"&gt;'Secondary Menu'&lt;/code&gt;&lt;code class="php plain"&gt;, &lt;/code&gt;&lt;code class="php string"&gt;'myfirsttheme'&lt;/code&gt; &lt;code class="php plain"&gt;)&lt;/code&gt;&lt;/div&gt; &lt;div class="line number4 index3 alt1"&gt;&lt;code class="php plain"&gt;) );&lt;/code&gt;&lt;/div&gt; 

دوستان دقت کنید که از کد های بالا فقط برای نمایش نحوه ساخت وردپرس function.php استفاده می کنند.

دوستان ما در این آموزش ویژگی ها و قابلیت های افزونه ی وردپرس و فایل وردپرس function.php را برای شما گفتیم و در نهایت حق تصمیم گیری و انتخاب را به عهده ی خودتان گذاشتیم که بسنجید و ببینید که کدام یک بیشتر برای کار شما مفید است.

منبع : بیگ تم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *