TranslatePress

ساخت سایت‌ های چند زبانه با افزونه TranslatePress

با سلام خدمت شما همراهان همیشگی ما در بیگ تم ، در این قسمت از سری آموزشهای وردپرس می خواهیم به معرفی یک افزونه در زمینه ساخت سایت های چند زبانه بپردازیم . در گذشته نیز مقاله ای مشابه این مقاله برای افزونه WPML داشتیم که از طریق این لینک می توانید به مطالعه آن بپردازید . در ادامه با معرفی افزونه وردپرس TranslatePress با ما همراه باشید.

مقدمه

توسعه سایت شامل موارد مختلفی می‌شود که شاید بتوان یکی از مهم‌ترین آن‌ها را چند زبانه کردن آن دانست. چند زبانه کردن سایت به معنای جهانی کردن آن و جذب مخاطب از سایر کشورهای دنیا است. به‌طور مثال فرض کنید وارد یک سایت خارجی شده باشید و این سایت، علاوه بر زبان انگلیسی، محتوای خود را به فارسی نیز ترجمه کرده باشد! قطعا برقراری ارتباط کاربران فارسی زبان با محتوای فارسی به مراتب بیشتر است و رضایت بیشتر کاربران را در برمی‌گیرد. در این مقاله قصد معرفی افزونه‌‍ای را داریم که قادر به ساخت سایت‌های چند زبانه در وردپرس است.

سایت های چند زبانه در وردپرس با TranslatePress

افزونه TranslatePress افزونه‌ای حرفه‌ای برای وردپرس است که امکان ساخت سایت‌های چند زبانه در وردپرس را فراهم می‌کند. این افزونه از میان +۲۰۰ نصب توانسته است امتیاز ۵ از ۵ را به خود اختصاص دهد.

برخی از ویژگی‌های افزونه

  • قابلیت ترجمه تمام محتوای موجود در سایت
  • قابلیت ترجمه تمامی بخش‌های مربوط به کاربران
  • قابلیت مشاهده پیش‌نمایش از ترجمه‌ها پیش از انتشار در سایت
  • قابلیت ترجمه هسته وردپرس، قالب‌ها و افزونه‌های مربوط به آن
  • قابلیت ترجمه خودکار با استفاده از موتور جستجوگر وردپرس
  • قابلیت نمایش سایت با زبان دیگر در آدرس مجزا
  • قابلیت ذخیره‌سازی ترجمه با وجود عدم انتشار آن در سایت
  • قابلیت نمایش محتوا به زبان دیگر با استفاده از شورت‌کدها
  • و…

نصب و راه‌اندازی افزونه

برای استفاده از این افزونه ابتدا آن را از انتهای همین مقاله  طبق آموزش زیر نصب نمایید.

نصب و فعال سازی

برای نصب و فعال سازی  افزونه کافیست ابتدا این را دریافت و سپس آن را در وردپرس خود نصب و فعال سازی نمایید . برای نصب آن می بایست به زیر منو افزودن که در بخش افزونه های پیشخوان وردپرس قرار دارد مراجعه کرده در صفحه باز شده به سراغ کلید بارگذاری افزونه که در قسمت بالایی صفحه قرار دارد رفته و افزونه را آپلود کنید ، وردپرس خود به خود افزونه را نصب خواهد کرد و نیازی به این که شما کار خاصی انجام بدهید نیست برای فعال سازی افزونه هم کافیست به بخش افزونه های نصب شده که در همان بخش افزونه های پیشخوان وردپرس قرار دارد رفته و پس از یافتن آن در بین لیست افزونه های نصب شده بر روی وردپرستان ، بر روی فعال سازی کلیک کنید تا فعال سازی افزونه انجام شود .

پس از نصب، بخشی به نام TranslatePress ظاهر می‌شود که از طریق تنظیمات در دسترس است. در این بخش برخی از تنظیمات مربوط به افزونه مشاهده می‌‍شود که باید آن را اعمال کنید.

Default Language: در این بخش باید زبان پیش‌فرض سایت وردپرسی خود را انتخاب کنید.
Translation Language: در این بخش باید زبان دوم سایت خود را جهت نمایش سایت به صورت دو زبانه انتخاب کنید.
Slug: در این بخش باید نامی را جهت نمایش سایت با زبان دوم انتخاب کنید. به طور مثال اگر در این بخش از en برای زبان انگلیسی استفاده کنید، در آدرس باید آن را با استفاده از آدرس site.com/en/ نمایش دهید.
Native language name: با انتخاب این گزینه زبان دوم با استفاده از نام محلی آن نمایش داده می‌شود.
Use subdirectory for default language: با انتخاب این گزینه برای زبان اصلی سایت نیز آدرس بر روی Slug مربوط به آن زبان نمایش داده می‌شود. به طور مثال اگر زبان اصلی سایت شما فارسی باشد، آدرس آن به صورت  site.com/fa/ نمایش داده می‌شود. همچنین در صورتی که کاربر به آدرس سایت مراجعه کنید، افزونه به صورت خودکار کاربر را به این آدرس منتقل می‌کند.

Google Translate: با استفاده از این گزینه می‌توانید به جای ترجمه دستی، از سرویس ترجمه گوگل استفاده کنید و تمامی محتوای سایت خود را به صورت خودکار به زبان موردنظر خود ترجمه کنید.
Google Translate API Key: در صورت استفاده از سرویس ترجمه گوگل در سایت باید کلید api مربوط به سرویس خود را در این بخش وارد کنید تا بتوانید محتوای سایت‌های چند زبانه در وردپرس را با استفاده از ترجمه‌گر گوگل ترجمه نمایید.

Language Switcher

این بخش مربوط به تنظیمات انتخاب زبان توسط کاربر است.

Shortcode: با استفاده از شورت‌کد مربوط به افزونه می‌توانید در هر بخشی از سایت که بخواهید، زبان‌های در دسترس سایت را به کاربران نمایش دهید تا بتوانند زبان موردنظر خود را انتخاب کنند و سایت را با زبان انتخاب شده مشاهده کنند.
Menu item: با استفاده از این گزینه می‌توانید زبان‌های در دسترس سایت را در منوی سایت نمایش دهید تا کاربران بتوانند یکی از آن زبان‌ها را انتخاب کنند.
Floating language selection: با انتخاب این بخش، می‌توانید بخش انتخاب زبان را به صورت شناور در سایت نمایش دهید تا در صورت اسکرول کردن صفحه توسط کاربران، دسترسی به سایر زبان‌های سایت سخت نباشد.

در نهایت تنظیمات مربوط به افزونه را ذخیره کنید تا افزونه بتواند عملکرد خود را با تنظیمات صورت گرفته تطبیق دهد.

Translate Site

با کلیک بر روی این بخش می‌توانید تمامی اجزای سایت‌های چند زبانه در وردپرس را به صورت دستی ترجمه کنید. با ورود به این بخش اگر موس را بر روی هر بخشی ببرید، آیکن مربوط به ویرایش آن نمایش داده می‌شود. با کلیک بر روی این بخش پنجره دیگری مشاهده می‌شود که می‌توانید تمامی اجزای صفحه را ترجمه کنید.

در بخش اول باید زبان اول (پیش‌فرض) سایت را انتخاب کنید و در بخش دوم نیز باید زبان دوم جهت ترجمه را انتخاب کنید!

در انتخاب زبان دوم توجه کنید که این بخش با انتخاب کاربر تمامی موارد ترجمه شده نمایش داده می‌شود و ترجمه‌های صورت گرفته در آدرس مربوط به آن زبان در دسترس کاربر قرار می‌گیرد.

جمع بندی

ایجاد سایت‌های چند زبانه در وردپرس، باعث جذب کاربران از سایر کشورها می‌شود. این مورد سایت شما را یک قدم به جهانی شدن نزدیک‌تر می‌کند. در این مقاله افزونه‌ای برای وردپرس معرفی کردیم که با استفاده از آن قادر به ایجاد وب‌سایت چندزبانه و همچنین ترجمه محتوای سایت خود به زبانی دیگر مانند زبان انگلیسی خواهید بود.

دانلود افزونه وردپرس TranslatePress

 

بیگ تم مرجع تخصصی وردپرس ، قالب وردپرس و افزونه وردپرس

یک نظر

  1. مهدی

    با ایجاد ساب دامنه متاسفانه حجم بالایی باید داشته باشید اما این افزونه ها کمک خوبی میکند

  2. عباس طاهری

    از شما ممنونم که با اطلاعات خوبتون به دیگران کمک می کنید که راحت تر به اهدافشون برسند.

  3. احمد حیدری

    یه سوال؟
    به نظرتون برای چندزبانه کردن سایتمون از افزونه های موجود کمک بگیریم یا که برای هر زبان یک ساب دامین جدا ایجاد کنیم؟
    مزیت و معایب هر روش چی میتونه باشه؟
    ممنون.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *