افزایش سرعت وردپرس با 25 راهکار ویژه
راهکارهایی که در وب میبینید تکراری شدند و موضوع جدیدی را به شما نشان نمیدهند اما امروز به شما نشان خواهیم داد که چطور سایت وردپرسی خودمون رو از کند بودن خلاص کنیم، این مقاله شما را با جزئیات شگفت انگیزی برای افزایش سرعت وردپرس آشنا خواهد کرد که اگر موارد گفته شده را به دقت انجام دهید امتیاز سایت شما در Gtmetrix بصورت شگفت انگیری بهبود خواهد یافت. من به شما نشان خواهم داد كه چگونه گزارش GTmetrix + PageSpeed Insights خود را تهیه كنید و با بهینه سازی های خاص برای WordPress را انجام دهید كه باعث بهبودزمان لود سایت وردپرسی شما می شوند.
معمول ترین روال ها برای بررسی مشکل مربوط به زیرساخت های شما مثل هاستینگ، قالب، صفحه ساز، افزونه کش و …) می باشد، اما نباید فراموش کنیم مواردی مانند بهینه کردن تصاویر و اسکریپت های third party قطعا در بهبود سرعت تاثیر زیادی دارند.
برای شروع کار پیشنهاد میکنم یک هاست وردپرس خوب مثل هاست وردپرس سرورستاپ رو انتخاب کنید، قالبی مثل Astra و صفحه سازی مانند Oxygen Builder یا elementor به همراه WP-rocket پیشنهاد می شود.
Gtmetrix معیار قابل قبولی از زمان load سایت می باشد در حالی که PageSpeed Insights گوگل معیاری برای اندازه زمان بارگزاری ندارد، دریافت امتیاز 100% واقع بینانه نیست مگر اینکه شما یک سایت ساده HTML داشته باشید، در مورد نمره وسواس به خرج ندهید و بجای آن روی سرعت خوب بارگزاری سایت متمرکز شوید.
این مقاله در 25 بند توضیح کاملی از بایدها و نباید ها در اختیار شما قرار میدهد.
در قسمت اول این مقاله به 5 نکته آشنا می شویم.
- سریعترین هاست وردپرس ممکن را انتخاب کنید.
سعی کنید بهترین سرویس خدمات میزبانی وردپرس را انتخاب کنید ، این موضوع یکی از چالش های مهم و حیاتی می باشد زیرا انتخاب شما بر ادامه مسیر بهینه سازی بسیار تاثیر گزار است و انتخاب نادرست شما را به بیراهه هدایت میکند! خیلی مهم است که فریب تبلیغات را نخورید، گروه زیادی از وبلاگ نویسان و برخی از سرویس دهندگان وردپرس در سایت و صفحات اجتماعی خود برخی شرکت های هاستینگ را پیشنهاد میدهند، مهم است که فریب آن هارا نخورید زیرا آن ها برای این تبلیغات بالاترین کمسیون را دریافت کرده اند تا برای شرکت های هاستینگ مشتری جذب کنند. اما همیشه شرکت هایی را می توانید پیدا کنید که بهترین خدمات و سرویس را برای هاست وردپرس به شما ارائه میدهند. ما در مقاله دیگری بصورت واقه بینانه و بدور از تبلیغات در مورد بهترین هاست وردپرس صحبت کرده ایم می توانید آن را مطالعه کنید. راهنمای انتخاب هاست وردپرس:
>هاست وردپرس چیست و چه ویژگی هایی باید داشته باشد<
حالا فرض میکنیم شما هاست خود را قبلا انتخاب کردید چه پارامترهایی را باید برای کیفیت آن بسنجیم؟
سرور میزبان هست شما کند است اگر:
- زمان پاسخگویی کند سرور در PageSpeed Insights
- TTFB بالا (زمان بایت اول) در برگه GTmetrix Timings
- سایت شما دارای نمرات GTmetrix خوب است ، اما زمان بار خوبی ندارد
- خطاهای موجود در سرور 503 (به معنای اضافه بار سرور)
خب حال زمان اون رسیده برای افزایش سرعت وردپرس اقدام کنیم.
- دوباره به قالب و صفحه ساز سایت خود فکر کنید!
بیشترین قالب استفاده شده در وردپرس ایران، شاید Astra – BeTheme – Enfold و شاید چند قالب دیگر باشد. وقتی قالبی دارید که با صفحه ساز مدیریت می شود، اسکریپت های اضافی سرعت سایت شما را کند میکنند حتی اگر از Elemetor استفاده کنید که یکی از سبک ترین صفحه سازها می باشد. سعی کنید کمترین اسکریپت های اضافه در سایت خود استفاده کنید، شاید ترکیب Astra+Elementor پیشنهاد خوبی باشد تا کمترین تاثیر در سرعت سایت بوجود آید.
در هر صورت یکی سری فایل css و js توسط elementor به سایت شما اضافه می شود که در سرعت سایت بی تاثیر نیست.
محصولات تجاری مثل Oxygen builder هم میتوانند به بهبود عملکرد سایت کمک کنند. در تصویر زیر سریعترین سایت سازی های وردپرسی در یک نظرسنجی قالب مشاهده است.
- پلاگین کش را فعال کنید.
اگر سرور شما از وب سرور Litespeed استفاده میکند، شما میتوانید از Litespeed cache استفاده کنید. کش تاثیر بسیاری بروی امتیاز شما در Gtmetrix دارد. Litespeed cache دارای کش اختصاصی در سطح سرور و مجموعه ای از ویژگی های بهینه سازی است.
LSCWP از WordPress Multisite پشتیبانی می کند و با محبوب ترین افزونه ها از جمله WooCommerce ، bbPress و Yoast SEO سازگار است.
در مقایسه ای بین انواع کش ها، نتایج بصورت زیر بوده است.
اگر Litespeed ندارید دنیا به پایان نرسیده است، هنوز هم امکان استفاده از کش وجود دارد.
WP Rocket یکی از محبوب ترین افزونه های حافظه نهان است ، عمدتاً به دلیل داشتن ویژگی های بهینه سازی سرعت بیشتر نسبت به سایر افزونه های کش. این نه تنها منجر به بهتر شدن نمرات GTmetrix می شود ، بلکه به این معنی است که لازم نیست یک دسته پلاگین اضافی را در سایت خود نصب کنید.
باید بررسی کنید که افزونه کش شما چه امکانات اضافه ای در اختیار شما قرار میدهد، و با توجه به افزونه کش خود ممکن است مجبور باشید برای پشتیبانی از سایر موارد افزونه های دیگری از لیست زیر را نیز اضافه کنید.
- پاکسازی بانک اطلاعاتی
- کنترل Heartbeat
- Lazy load
- Host Google Fonts locally
- Host Google Analytics locally
- تنظیمات درخواست DNS
- ادغام با Cloudflare + CDNیا CDN های دیگر
بیشتر موارد بالا در wp-rocket قابل تنظیم است.
- بروز رسانی سایت به آخرین نسخه php
آمارهای وردپرس نشان می دهد که بسیاری از کاربران نسخه PHP منسوخ را اجرا می کنند، در حالی که نسخه PHP 7.4 در هاست موجود است. براحتی می توایند نسخه PHP سایت خود را ارتقا دهید، فقط توجه کنید باید قالب و ماژول های سایت شما امکان استفاده از نسخه PHP جدید را داشته باشند و با آن سازگاری داشته باشند. به عنوان مثال نسخه ioncube یا zend استفاده شده در برخی از اسکریپت ها باید با نسخه PHP استفاده شده مطابقت داشته باشد در غیر این صورت پس از تغییر نسخه PHP سایت شما با خطا مواجه می شود.
در شکل زیر میزان تاثیر نسخه PHP بر وردپرس نسخه 5.3 نمایش داده شده است.
- از CDN استفاده کنید.
CDN میزبان فایل های های وب سایت شما در چندین دیتاسنتر در سراسر ایران یا جهان است و به کاهش ترافیک به دیتاسنتر اصلی سایت خود کمک می کند. این امر نه تنها باعث سریعتر شدن وب سایت شما می شود ، بلکه با پخش ترافیک بین چندین سرور، بار ترافیک را در سرور اصلی نیز سبک تر می کند تا ضمن کاهش هزینه ها ، به بهبود زمان پاسخگویی سرور نیز کمک کند.
سرویس دهنده های CDN بسیار وجود دارند که خدمات متفاوتی میدهند، اما در ایران شناخته شده ترین سرویس دهنده CDN شرکت Cloudflare می باشد که سرویس رایگان آن تا حد زیادی نیازهای کاربران را رفع می کند، شرکت سرویس دهنده CDN ایرانی نیز ابرآروان نام دارد که چند سال است در زمینه خدمات CDN فعایت میکند. افزونه WP Rocket و اکثر افزونه های cache ، Cloudflare Zone ID ، Global API Key و ایمیل حساب Cloudflare خود را از شما می خواهند. اینها در حساب cloudflare شما هستند. آنها را به افزونه کش خود اضافه کنید.
- هنوز تموم نشده در مقاله های بعدی به ادامه نکات کاربری برای افزایش سرعت وردپرس خواهیم پرداخت.
دیدگاهتان را بنویسید