دستورات خط فرمان برای تعداد زیادی از کاربران کامپیوتر، ترسناک است. این دستورالعمل ها به گونهای است که به جای کلیک روی یک آیکون موردنظر میتوانید دستورالعمل مفید در وردپرس را به کار ببرید و آن را تایپ کنید. در حالت تئوری استفاده از دستورات خط فرمان ساده است اما در عمل کمی پیچیده به نظر میرسد. حتی ممکن است برای شما که با وردپرس آشنا هستید بیشتر گیج کننده باشد!
دستورالعمل مفید در وردپرس
معمولا عادت داریم که از منوها و تب ها برای انجام عملی با نرم افزارمان، استفاده کنیم. بعضی از ما، ویرایشگر متن را برای کار در جاوااسکریپت یا PHP و… به کار میبریم اما شایت بهتر باشد گاهی اوقات از روشهای دیگری استفاده کنیم.
۱- لیست (Ls)
اولین دستورالعمل مفید در وردپرس که شما باید یاد بگیرید، لیست (ls) است که علامت اختصاری list است. لیست، همه فایلها و فولدرها را در دایرکتوری فعلی نمایش میدهد. اگر شما یک مسیر فایل (نسبی یا مطلق) را پس از یک دستور قرار دهید، مانند ls/pictures ،در واقع میخواهید همه فایل را در داخل این دایرکتوری یا پوشه خاص ببینید.
این دستور میتواند برای کاربران وردپرس مفید باشد چون راه بسیار سریعی برای کنترل فایلهای افزونه و قالب است.
۲- ساختن دایرکتوری یا پوشه (mkdir)
چنانچه بخواهید یک دایرکتوری بسازید میتوانید با دستور mkdir آن را انجام میدهد. در واقع مشابه همان کلیک از راست و انتخاب یک فولدر جدید است. وقتی یک کلمه یا رشته ادامه پیدا کرد یک ساب دایرکتوری جدید در مکان فعلی ایجاد میشود. اگر به وسیله یک مسیر فایل ادامه بدهید، یک دایرکتوری جدیدی را به جای دیگری ایجاد می کنید.
۳- حذف یک دایرکتوری (rmdir )
اگر mkdir یک دایرکتوری را ایجاد می کند. پس rmdir چه کاری انجام میدهد؟ یک دایرکتوری یا پوشه را حذف میکند اما یک محدودیت ایجاد می شود. می تواند تنها حذف یک فولدر یا پوشه خالی باشد. اگر شما اطلاعاتی مانند تصاویر، اسناد و… دارید، از بین نمی روند.
شما باید یک دستور متفاوتی را برای حذف کامل یک دایرکتوری یا پوشه به کار ببرید: rm-r هر آنچه را که شما می خواهید حذف می کند.r- همان پرچم است.r- علامت اختصاری recursive است. دستور rm برای هر فایل و فولدری اجرا می شود تا زمانی که دیگر چیزی وجود نداشته باشد.
۴- تاکید بر درخواست (sudo)
اساساً یک دستورالعمل مفید در وردپرس که معادل Run as Administrator است. شما با بالاترین سطح اختیار، بدون هیچگونه محدودیت و هشداری، فرمان می دهید. یک نوع تاکید در بدست آوردن خواسته شماست.
۵- لمس کردن (touch)
Touch یک فرمان غیرعادی است. یک کاربرد تکنیکی برای تغییر برچسب دسترسی یک فایل است. اگر شما فقط touch wp-config.php داشته باشید، تاریخ آخرین دسترسی را به ثانیهای در فایل، تغییر میدهید.
در خارج از موقعیتهای خاص، خیلی برای شما مفید نیست. اگر شما یک فایلی را لمس(touch ) کنید که وجود ندارد، در واقع با تکان دادن انگشتان جادویی و دیجیتالتان یک فایل ایجاد میکنید.
همچنین میتوانید با استفاده از این دستورالعمل مفید در وردپرس هر تعداد فایلی را با لیست کردن ایجاد کنید.
۶- جابهجایی (mv )
وقتی شما میخواهید یک فایل را جابهجا کنید، دستور mv را به کار میبرید. برای این فرمان نیاز دارید که دو مورد زیر را رعایت کنید:
mv audiobooks/horror/HungerGames.m4a audiobooks/ya ، فایل HungerGames.m4a out را از دایرکتوری audiobooks/horror به داخل دایرکتوری audiobooks/ya منتقل میشود.
۷- کپی فایل (cp)
کارهای cp با mv یکسان است فقط به جای اینکه منتقل کند، کپی میکند.
۸- فرمان (cd)
از همه دستورالعمل مفید در وردپرس که شما به کار میبرید، تنها cd در رقابت با Ls از نظر حجم منحصر به فرد است. برای تغییر دایرکتوری با این فرمان، تغییرات فقط در دایرکتوری که شما در آن قرار دارید، انجام میشود.
به دوطریق میتوانید این کار را انجام بدهید، پس از اینکه ls با ساب دایرکتوریهای پایین را میبینید، میتوانید به سادگی cd directoryname را ایجاد و یک سطح را تولید کنید. در ضمن میتوانید یک مسیر فایل مطلق (absolute file path) را به کار ببرید مانند: cd~/bwkeeton/Documents/WPdev/divi
۹- git
اگر شما یک خط فرمان را برای توسعه نرم افزار و طراحی وب به کار میبرید، بطور مشخص نیاز دارید با git آشنا شوید.
۱۰-WP-CLI یا WordPress Command Line Interface
در بالا درباره WP-CLI صحبت کردیم ولی در اینجا به صورت مفصل عملکرد آن را توضیح خواهیم داد. WP-CLI به شما این امکان را میدهد که موردی را با مجوز ادمین تنها از طریق خط فرمان، انجام دهید. میتوانید کاربران، تمها، ابزارکها، کار در یک پوسته PHP، راهاندازی تم های جدید، رسانهها و…را خوب مدیریت کنید.
شاید بسته به وظایف کاری خاص شما، نمی خواهید از هر دستور خط فرمانی در WP-CLI استفاده کنید اما واقعاً میتوانید مقدار زیادی از آن را به کار ببرید.
۱۱- وردپرس (WP)
جای تعجب ندارد که اساس فرمان، WP است. شما انواع پارامترها را برای وظایف مختلف اما در یک پایهای اضافه میکنید. تایپ کردن فقط WP یک برگهای از زیرساختها را به نمایش میگذارد.
۱۲- هسته وردپرس (wp core )
شما نمیتوانید بنیان بیشتری از هسته وردپرس را داشته باشید چون یک نصب جدیدی از وردپرس را روی سرور شما تنظیم میکند. میتوانید نسخههای هسته وردپرس را به روزرسانی کنید بعلاوه نصب یک سایت را به چند سایت تبدیل کنید.
۱۳- پیکر بندی وردپرس (wp config)
شما می توانید بطور کامل به فایل wp-config.php دسترسی داشته باشید بدون اینکه به FTP یا ویرایشگرها دسترسی داشته باشید.
سخن آخر
این آموزش از سری آموزش های وردپرس در اینجا به پایان رسید.در این قسمت به معرفی چند دستورالعمل که در استفاده شما از وردپرس مفید خواهد بود پرداختیم . امیدوارم این آموزش و این مطلب برای شما مفید بوده باشید . در قسمت نطران می توانید نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.همچنین در بخش نظرات می توانید اگر به آموزش یا مطلب خاصی نیاز دارید که در مطالب سایت قرار داده نشده آن را با ما در میان بگذارید تا به رفع این کاستی بپردازیم و رضایت شما را جلب نماییم.
در ضمن در بخش های دیگر سایت می توانید آموزش مورد نظر خود را یا افزونه وردپرس و یا قالب وردپرس ی که مورد نیازتان است را یافته و دریافت نمایید در صورت این که خریدی از این میان انجام دهید این نوید را به شما عزیزان می دهیم که می توانید از پشتیبانی همیشگی و 24 ساعته ما بهره مند شوید.