هنگام به روزرسانی سایت، یا طراحی مجدد سایت پس از مدتی توابع  وردپرس مختلفی مکررا به سایت اضافه می شن ودر فایل های مربوط مثلا فایل function.php مربوط به قالب قبلی انباشته می شن.این که فایل وردپرس انبوه شه و توابع مختلفی در اون جای بگیرن چندان مهم نیست.مشکل اصلی زمانی بروز پیدا می کنه که احتمال خطای های وردپرس هم بیشتر شه.در این زمینه و برای جلوگیری از خطاهای مختلف ساخت یک افزونه ویژه سایت وردپرسی شما کارسازه.برای آشنایی با  این افزونه ، نحوه ساخت و کار با اون با ما همراه باشید.

هک وردپرس ساخت پلاگین اختصاصی وردپرس برای سایت

افزونه اختصاصی ( ویژه ) وردپرس چیست؟

افزونه ویژه وردپرس (Site Specific WordPress plugin ) مکانی خاص برای افزودن snippets هاییه که توابع نامرتبط با تم شمارو اجرا می کنن.مثلا شما یه سری از snippets رو به فایل function.php قالب اضافه می کنید.برخی از اونا به قدری حجیم نیستن که به عنوان یه پلاگین تلقی شن.اما برای اهداف مختلف سایت مثل ریدایرکت کردن به سمت پست های رندم و اتفاقی لازمن.عملی که هیچ ارتباطی با تم شما و فایلش نداره.در حالی که بعضی از توابع برای سفارشی سازی پست هاتون لازمن.

منظور از snippets در بخش های مختلف که استفاده شده به زبان ساده فرضا کنید می خواید ثابلیت جدیدی رو به سایت خودتون اضافه کنید ( میشه گفت snippets اضافه کردن یک قابلیت جدید که به فایل فانکشن قالب وردپرس شما اضافه میشه ) , می خواهیم امکانی رو به سایتمون اضافه کنیم ریدایرکت کاربران به مطالب تصادفی رو حالا در نظر می گیریم باید یه کد به فایل فانکشن اضافه کنیم در این پست می خواهیم بدونیم در صورتی که ما کد رو به فایل functions.php اضافه نکنیم چطور میشه یه پلاگین برای وردپرس خودمون به صورت اختصاصی طراحی کنیم.

در این زمانه که داشتن یه افزونه ویژه برای سایت وردپرسی شما می تونه نقش فایل functions.php تم رو ایفا کنه.بدون این که فایل به توابع بیش از حد انبوه شه و خطایی در سایت ایجاد شه و امکان حفظ توابع رو هم با تعویض قالب  وردپرس سایت به شما می ده.

چرا به  افزونه وردپرس اختصاصی نیاز داریم؟

همون طور که در قسمت قبلی توضیح دادم،این افزونه یه میانبر برای ماست.می تونه در عین جلوگیری از بروز خطا به شما کمک کنه تا توابع شما حفظ شه.شاید با خودتون بگید منظور از این توابع چیه که این قدر روش تاکید داریم!؟

به عنوان مثال شورت کد ها، Thumbnail ها ، ریدایرکت کردن به سمت نوشته های اتفاقی و…از جمله بخش های هستن که از قالب شما مستقل اند. اگر این موارد که از نکات کلیدی سایت شما باشه با تغییر قالب از بین خواهند رفت پس بهتره در یک پلاگین شخصی این موارد رو جا بدیم تا در صورت تغییر تم سایت این موارد باز در کنار سایت موجد باشه.

نحوه عملکرد افزونه اختصاصی وردپرس چگونه است؟

وقتی از این افزونه استفاده می کنید می تونید از برخی از ارور ها مطلع شید.به این ترتیب که اگه شما از snippet  با فرمت اشتباهی استفاده کنید، به جای بروز خطاهای مختلف مثل مواجه شدن با صفحه سفید خطا و…افزونه ارور رو بلافاصله مشخص می کنه و اون snippet  رو غیر فعال می کنه تا شما بتونید دوباره برگردید و اشتباهات رو اصلاح کنید.

در واقع افزونه ویژه وردپرس یه شانس دوباره رو بهتون میده.چرا که خطا بروز می کنه ولی اجازه نمیده که سایت کلا با خطا رو به رو شه.چرا که سریع snippet افزوده شده رو متوقف می کنه.

چگونه برای سایت وردپرس افزونه اختصاصی طراحی کنیم ؟

شاید قبل از این که دست به کار شید و افزونه رو درست کنید تصور کنید که کاری سخته و خودتون نتونید انجام بدید.اما این طور نیست!

کافیه شما در دایرکتوری افزونه ها (plugins directory) فولدر جدیدی  رو درست کنید.به عنوان مثال آدرس شما به شکل زیر خواهد بود:

wp-content/plugins/yoursitename-plugin/

فایل خالی رو باز کنید و پس از درج کد زیر فایل رو با نام yoursitename-plugin.php ذخیره کنید.( در تمامی آدرس ها اسم سایتتون رو جایگزین کنید)

<?php
/*
Plugin Name: Site Plugin for bigtheme.ir
Description: Site specific code changes for bigtheme.ir
*/
/* Start Adding Functions Below this Line */

/* Stop Adding Functions Below this Line */
?>

سپس فایلی رو که درست کردیم رو داخل فولدر دایرکتوری آپلود کنید.حالا می تونید به شیوه معمول افزونه رو فعال کنید. [ نصب افزونه وردپرس ]

این فقط یه اموزش و نحوه کار بسیار مقدماتی بود برای طراحی افزونه وردپرس لازمه تا با برخی از توابع وردپرس , در صورت نیاز کدنویسی حرفه یا شاید لازم باشه که در پست های اینده سعی می کنیم در این رابطه مطلب بیشتری رو منتشر کنیم.

امیدوارم از این آموزش بهره کافی رو برده باشید.

منبع: بیگ تم

یک پینگ

  1. پینگ‌بک: افزودن فرم جست وجو میان پست ها و برگه ها - قالب وردپرس | پوسته وردپرس | افزونه وردپرس | بیگ تم

  2. پینگ‌بک: های لایت کردن پست های جدید در وردپرس - قالب وردپرس | پوسته وردپرس | افزونه وردپرس | بیگ تم

  3. پینگ‌بک: تنظیمات شورت کد ها در وردپرس

  4. پینگ‌بک: نحوه استایل دادن به برچسب ها در وردپرس

  5. پینگ‌بک: غیرفعال سازی ارسال ایمیل بازیابی پسورد یا عضویت جدید به مدیرسایت

  6. پینگ‌بک: تغییر متن "عنوان را این جا وارد کنید" در وردپرس

  7. پینگ‌بک: ساخت سایت پرسش و پاسخ با وردپرس

  8. پینگ‌بک: افزودن لینک شورت کد های سفارشی به تولبار وردپرس

  9. پینگ‌بک: افزودن امکان ویرایش نظرات به کاربران

  10. پینگ‌بک: ساخت ابزار ها در وردپرس (1 )

یک نظر

  1. هاشم

    ببخشید اقا هادی یه سوال داشتم مثلا وقتی برای یک مطالب زمینه‌ دل‌خواه ایا می شه در صفحه اصلی از ان استفاده کرد من در صفحه اصلی فقط اخرین ارسالی ها رو گذاشتم می خواهم جلوش متن مورد نظر خودم رو بزارم و ایا این در تریق زمینه‌ دل‌خواهمی شه انجام داد

  2. هاشم

    ببخشید یه چه افزونه ای هست وقتی کاربر برای 1 بار نظر می ده اطلاعات اش تو بخش نظرات می مونه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *