سلام دوستان وقت شما بخیر.در ادامه سری آموزش های وردپرس که خدمت شما تقدیم میشود در این آموزش نیز مورد دیگری را تقدیم حضور سبزتان کنیم.دوستان در این اموزش نیز مثل تمامی آموزش های وردپرسی که برای شما آماده میشود قصد داریم در نهایت شما چیزی یاد بگیرید و بتوانید آن را در وب سایت وردپرسی خود استفاده کنید.پس در این آموزش وردپرس نیز با من همراه باشید با پرداختن به موضوع دریافت بازخورد از کاربران وب سایت در وردپرس …
دریافت بازخورد از کاربران وب سایت در وردپرس
دوستان و رفقای عزیز همانطور که میدانید دیدگاه های وردپرس یکی از بهترین راه ها برای دریافت بازخورد درباره مطالب و محتوای سایت های وردپرسی است و اکثر کاربران این سایت ها در این بخش بازخورد خود را نشان میدهند و همچنین مدیران این سایت ها نیز در این بخش بازخورد ها را دریافت میکنند، اما دوستان بهتر است بیایید کمی واقع بین باشیم و با واقع بینی این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم، ب نظر شما چند درصد از بازدیدکنندگان شما درباره مطالب سایت، دیدگاه و نظر خود را اعلام می کنند؟
دوستان باید با این مورد کنار بیاییم که متاسفانه برای اکثر کاربران تایپ دیدگاه یک کار خسته کننده محسوب می شود البته توجه کنید که هم کاربران ایرانی و هم کاربران خارجی در این مورد وجه اشتراک دارند پس اگر بتوان در کنار بخش دیدگاه ها یک سیستم راحت تر برای این دسته از کاربران ایجاد کرد ، می توان ضریب مشارکت کاربران سایت را افزایش داد .
اما از نظر شما این سیستم باید به چه صورت باشد؟ در ادامه بررسی میکنیم.
دوستان همیشه یک راه برای بررسی موفقیت یک محتوا در یک وب سایت یا در یک روزنامه یا در هر جایی، بررسی نحوه مشارکت و واکنش کاربران درباره آن موضوع است و این که در مورد این موضوع چه نظری دارند. برای اکثر وبلاگ ها ، مشارکت کاربران با تعداد دیدگاه های مطلب و تعداد انتشار آن در شبکه های اجتماعی اندازه گیری می شود . اما همان طور که گفته شد اکثر کاربران علاقه ای به انتشار مطلب و یا گذاشتن دیدگاه ندارند و ترجیح میدهند روی این موضوع اصلا وقت خود را قرار ندهند.
چه راه هایی برای افزایش درصد مشارکت وجود دارد؟
راه های زیادی برای افزایش درصد مشارکت کاربران با محتوای سایت وجود دارد ، به عنوان مثال می توان سیستم امتیازدهی به مطالب ، سیستم لایک و … را نام برد .اما در این مقاله سعی ما در قرار دادن راه حل برای این مورد نیست و هدف ما قرار دادن توضیحاتی برای چرایی این موضوع است.
دوستان توجه کنید که شما به بازخورد نیاز دارید تا یاد بگیرید و رشد کنید و البته مهمتر از همه این که پیشرفت کنید، و اگر صرفا منتظر گزارش عملکرد سالیانه خود هستید تا از نحوه کارکرد خود مطلع شوید، به اندازه کافی این یادگیری رخ نخواهد داد و شما نیز به طبع ان به اندازه کافی پیشرفتی نخواهید داشت. اما میزان ورودی این بازخورد چه مقدار باید باشد و اصلا بهتر است به چه شکل محاسبه شود؟ و اگر مدیر شما نیز در ارائه توصیه و نکته کم لطفی کند، چگونه می توانید او را به نظر بیشتر ترغیب کنید؟ بهتر است از چه کسی به منظور بهبود خودتان کمک بگیرید؟ پس به این موارد نیز توجه داشته باشید
اما بهتر است کمی در مورد نظر کارشناسان نیز توجه داشته باشیم.
دوستان توجه کنید که به زعم ادوارد باستیا (Edward Bastia)، مربی و مدرس ارشد در دانشکده کسب و کار استنفورد، دریافت بازخورد تجربه استرس زایی محسوب می شود یعنی شما باید بازخورد دریافت کنید و به آن ها واکنش مثبت نشان دهید.
این همان جنبه ای است که افراد نسبت به درخواست آن تردید پیدا می کنند. اما هر کار را که بیشتر انجام دهید، استرس شروع مکالمه کمتر شده و نظرها را بخوانید و البته در مقابل نظراتی که برای شما نوشته شده است واکنش خوب و مثبتی نشان دهید این میتواند عامل موفقیت شما باشد.
اما توجه کنید که باتیستا در ادامه توضیح می دهد
اگر شما در مورد بازخورد هر هفته گفت و گو داشته باشید، غافل گیری شما کمتر شده و فرصت بیشتری برای تغییر رفتار خود پیدا خواهید کرد که خب این مورد میتواند برای شما بسیار خوب و مهم باشد.
اما در این مقوله و در این بخش خانم شیلا هین (Sheila Heen) نویسنده کتاب «ممنون از بازخورد: علم و هنر دریافت مناسب بازخورد»
(Thanks for feedback: The Science and Art of Receiving Feedback well) به این نکته می افزاید
این فرآیند منظور بازخورد متداول به شاد تر شدن و بهره وری بیشتر شما کمک می کند و شما میتوانید نظر دیگران را در مورد خود بدانید و این بسیار میتواند برای شمایی که دارای واکنش مثبت هستید شگفت انگیز باشد.
افرادی که درخواست بازخورد منفی می دهند، به این معنی که صرفا به دنبال تحسین دیگران نیستند، رضایت بالایی نیز دارند. آنها نسبت به نقش های جدید خود را سریع تطبیق می دهند، عملکرد بالایی دارند و به دیگران نشان می دهند که نسبت به انجام کارهای خود تعهد دارند و این مواردی که گفته شد برتری ان ها را نیز نشان میدهد. در ادامه به نحوه درخواست بازخورد از دیگران به طوری که به ما در بهتر شدن عملکرد کمک کند، اشاره می شود.پس در ادامه نیز حتما با من همراه باشید
دوستان درست است این مقاله در مورد وردپرس نیست اما میتواند برای شما یک مقاله بسیار خوب باشد که شما را راهنمایی کند.دوستان در این مقاله خواهید دانست که چرا به بازخورد نیاز داریم و دلیل استفاده از آن در وب سایت ها خواه وردپرس و یا غیر وردپرس چیست.پس حتما در ادامه نیز مرا همراهی بفرمائید
خواسته خودتان را از بازخورد بدانید
دوستان توجه کنید که این مهم است که درمورد بازخورد هایی که دریافت می کنید، فکر کنید و ان ها را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهید که بتوانید نتیجه ای از ان ها برداشت کنید. آیا بیشتر تحسین و تمجید شدن را می پسندید و به آن علاقه دارید؟ یا ارزیابی عملکرد خودتان نسبت به پروژه یا وظیفه خاصی را دوست دارید و میخواهید انجام شود؟ یا این که به طور کلی در مورد این که چگونه خود را بهتر کنید و یاد بگیرید، هدایت شوید مورد پسند شماست؟
خانم هین می گوید
دانستن این موضوع کمک می کند تا رویکرد خودتان را شکل دهید و بتوانید متوجه شوید که به چه چیزی واقعا نیاز دارید.
دوستان توجه کنید که شما نمی توانید پیش مدیر خودتان بروید و بگویید که تمایل دارم بسیار تحسین و تمجید شوم البته که نمیتوانید این کار را انجام دهید من می دانم که برای شرکت بسیار ارزش دارم. تنها موضوعی که نمی دانم این است که باید روی چه چیزی کار کنم. و این درحالی است که توصیه در زمینه هایی که می تواند به توسعه شما منجر شود، بسیار مفید واقع می شود و شما نیز باید به این توصیه ها گوش کتید. همچنین درخواست بازخورد مثبت نیز بسیار مفید است.
باتیستا می گوید
نسبت به این مساله رو در بایستی نداشته باشید که از مدیر خود بخواهید زمانی که پروژه خود را با موفقیت به پایان رسانده اید، عملکرد شما را مورد بازبینی قرار دهد. زیرا این فرصت ایجاد می شود که با او روابط خود را محکم کنید.
دوستان اما نکته ای بسیار بسیار مهم در این جا این است که مدیر شما در این جا کاربران وب سایت شما هستند و شما بایدبه ان ها توجه داشته باشید
در زمان واقعی و مناسب بازخورد بخواهید
دوستان اگر می خواهید نسبت به کار و وظیفه ای که انجام داده اید و یا برای بهبود پروژه بعدی خود، دید و بینشی را به دست بیاورید، تاخیر زیادی نداشته باشید و سعی کنید سریعتر موارد را صورت دهید و از داشتن تاخیر در این زمینه بپرهیزید البته توجه کنید که این مواردی که در این آموزش گفته میشود را میتوان هم در وب سایت و هم در زندگی و کار روزانه نیز استفاده کرد.بهتر است هر چه زودتر این کار را بخواهید.
باتیستا پیشنهاد می کند
نباید تلاش کنید که در یک گفت و گو همه بازخورد ها داده شود. سعی کنید با تقسیم بندی و تعامل های بیشتر بازخورد بیشتری بگیرید و البته که در این کار نیز بسیار موفق خواهید بود و این روش برای شما بسیار بسیار مفید تر خواهد بود.
همچنین ضرورتی ندارد که از پیش به صورت رسمی برنامه ریزی جلسه ای را داشته باشید. هین می گوید که نباید این موضوع را مانند نشستن در جلسه گفت و گوی رسمی تصور کنید. با دسترسی سریع به مدیر، همکاران و یا مشتریان و با تعامل غیر رسمی از آنها بازخورد و توصیه بخواهید و البته که این بازخورد میتواند برای شما بسیار بسیار مفید و مثمر ثمر باشد.
ممکن است پس از جلسه رسمی مدیر از او درخواست کنید یا گفت و گوی دوستانه ای را با مشتری داشته باشید که اخیرا در پروژه آنها نقشی را انجام داده اید.پس به این نکات گفته شده در این بخش توجه داشته باشید دوستان تا ادامه کار را صورت دهیم
سوال های خاص و مرتبط را مطرح کنید
دوستان توجه کنید که در مورد این موضوع که صحبت میکنیم بازخورد گرفتن را با این نوع سوالات شروع نکنید. هین می گوید مطرح کردن جمله هایی مانند «امکان دارد به من بازخورد بدهید؟» مناسب نیست چرا که شما نبایدبه صورت مستقیم این مورد را بخواهید. زیرا معمولا پاسخ می تواند منفی باشد و شما یادگیری نیز نداشته باشید.
او در عوض توصیه می کند که این گونه بازخورد بخواهید: چگونه می توانم کار خود را بهبود ببخشم و یا چگونه میتوانم خدمات بهتری به شما ارائه دهم. در نتیجه شما مشخص کرده اید که از او راهنمایی می خواهید و حداقل می توانید روی یک جنبه ای کار کنید.
همچنین می توانید در موقعیت خاص سوال خود را بپرسید:
چه کاری می توانم انجام دهم تا به بهتر شدن جلسه و یا ارائه من منجر شود و موارد دیگری که شما نیز به خوبی ان ها را میدانید.پس این مورد را بسیار مد نظر قرار دهید. همچنین نباید سوالی بپرسید که پاسخ آن صرفا بله و یا خیر باشد. باتیستا می گوید اگر سوال خود را با کلمه های پرسشی مانند چطور و چگونه بپرسید، پاسخ های بیشتری نیز دریافت خواهید کرد.
او پیشنهاد می کند که این نوع سوالات را مطرح کنید:
فکر می کنید چطور می توانم عملکرد متفاوتی داشته باشم؟ چون سوالاتی که در پاسخ آن ها بله یا خیر دریافت کنید هیچ سودی برای شما نخواهند داشت مگر این که سوالات شما بسیار حرفه ای مطرح شود که با بله یا خیر گفتن بتوانید پاسخ مد نظر خود را دریافت کنید که در این حالت نیز باز هم تعداد سوالات افزایش چشم گیری خواهد داشت چرا که در سوالاتی که ساده باشند و نتیجه ای در ان ها نهفته باشد با پاسخ بله و خیر تعداد زیادی نیاز دارند
مثال و نمونه بخواهید
دوستان توجه کنید که برای دریافت بازخورد مورد نظرتان، ممکن است به مثال های خاص نیاز داشته باشید تا بتوانید طرف مقابل خود را متوجه منظور خود از سوالات خویش کنید. هین اشاره می کند که گاهی اوقات فرد مورد نظر به ما می گوید «فکر می کنم شما باید قاطعیت بیشتری داشته باشید و یا باید فعالیت خود را در تیم بیشتر کنید.» این جمله ابهام دارد و ما معمولا آن را برچسب زدن تصور می کنیم و این به معنای یک راهنمایی و راهکاری که بتواند مورد استفاده قرار گیرد نیست.
در نتیجه
زیاد مفید واقع نمی شود. شما می توانید از او سوال کنید که منظور خود را بیشتر توضیح دهد به عنوان مثال چگونه می توانم قاطعیت بیشتری نسبت به الان داشته باشم؟ برای داشتن قاطعیت بیشتر چه کارهایی را باید انجام دهم؟ درست است که در این حالت ممکن است کمی ناراخت شوند و یا نخواهند به سوالات شما پاسخ دهند اما بسیار برای شما میتواند مفید باشد اگر این سوالات را از یک فرد دلسوز و با حوصله بپرسید
بهتر است به همکاران رجوع کنید
دوستان مدیر شما تنها فرد شایسته برای دادن بازخورد نیست و میتوانید در اطراف خود افراد بسیاری را نیز که این شایستگی را دارند بیابید. هین می گوید افرادی که در جلسه همراه شما هستند و یا پروژه و کارهای شما را می خوانند اطلاعاتی دارند که می تواند برای بهبود شما کمک کند پپس اصلا از ان ها نیز غافل نشوید.
در نتیجه
وقتی می خواهید کسی به شما بازخورد بدهد، صرفا به دنبال چارت سازمانی نباشید و از دیگران که شما را میشناسند و میتوانند نظرات خوبی بدهند نیز استفاده کنید. بلکه می توانید جهت ها و افراد دیگر را نیز در نظر بگیرید. برای شروع حلقه بازخورد از همکاران خود شروع کنید. به آنها نیز بازخورد داده، در مورد مشاهدات خودتان نظر بدهید و کارهای خوب شان را تحسین کنید.
باتیستا می گوید :
اگر بازخورد بیشتری بدهید، بازخورد بیشتری نیز دریافت می کنید.پس سعی کنید بازخورد بیشتری بدهید اما توجه کنید که این بازخورد بیشتر دادن به ضرر شما نشود.چون ممکن است برخی اوقات این بازخورد های شما زمانی باشد که آن ها متوجه حس دلسوزانه شما نشوند و سوتفاهم هایی در این بین ایجاد شود که برای شما مشکل ساز خواهد شد پس به این مورد نیز توجه داشته باشید
در تیم های مجازی سوال بیشتری بپرسید
دوستان برای تیم های مجازی بسیار دشوار خواهد بود که بازخورد منظمی را بگیرند، زیرا فاصله فیزیکی مانع تبادل اطلاعات می شود و همین مانع میتواند بسیار دردسر ساز شود و مشکلاتی را نیز ایجاد نماید.
باتیستا پیشنهاد می دهد
پس وظیفه شما است که سوال بپرسید و ورودی بیشتری بخواهید.
هین توصیه می کند
به جای اتکا بر ایمیل که معمولا نکات مهم فراموش می شود، تماس بگیرید.
البته فرم هایی نیز در وب سایت ها قرار میدهند میتواند بسیار بسیار مفید و مورد نظر باشد پس از ان ها نیز سعی کنید غافل نشوید
اما دوستان در این میان باید ها و نباید هایی نیز وجود دارد که باید به ان ها نیز توجه ویژه ای داشته باشید که بسیار مهم هستند.اما این باید ها و نباید ها به شرح زیر هستند:
باید ها و نباید ها
- دوستان شما باید بازخورد مورد نظرتان را بدانید، این که می خواهید هدایت، تحسین و یا نسبت به کاری که انجام داده اید ارزیابی شوید پس نیاز است که بازخورد مورد نظر خود را بدانید که این مورد اهمیت زیادی دارد.
- مورد دومی که در این بخش وجود دارد این است که باید در زمان مناسب بازخورد بخواهید و نه در هر زمانی. این کار باعث می شود که حلقه بازخورد مناسبی برای پیشبرد شما ایجاد شود.دوستان این مورد به شما بسیار کمک خواهد کرد چرا که شما را با بازخورد های مناسبی رو به رو میکند
- دوستان سوالات خاص را که شامل اطلاعات و مثال های مفید باشد، درخواست کنید چون این سوالات خاص سبب میشود که شما بتوانید به نتیجه برسید و هدف ما نیز دقبقا همین است و قرار است به نتیجه برسیم نه این که فقط صرفا سوالاتی را پرسیده باشیم و تمام.چون اگر هدف شما صرفا پرسیدن یک سری سوالات باشد اصلا خوب نیست و فایده ای نخواهد داشت.
- دوستان مورد بعدی که اهمیت بسیار بسیار زیادی دارد این است که شما به هیچ وجه نباید فکر کنید که برای بازخورد حتما به جلسه رسمی نیاز دارید و باید برای دریافت بازخورد یک جلسه رسمی راه اندازی کنید و در ان باز خورد های خود را دریافت کنید. به طور خلاصه و به صورت غیر رسمی پس از جلسه حتی در آسانسور و یا هنگام خوردن قهوه بازخورد بخواهید.نیازی به داشتن جلسه برای دریافت بازخورد نیست
و در پایان
خب دوستان این مورد هم در این قسمت به پایان رسید.امیدوارم این اموزش نه چندان مرتبط با وردپرس بتواند برای شما خوب و تاثیر گذار و مفید باشد.دوستان در این اموزش سعی شد تا شما را با یک سری مواردی که میتواند در کسب و کار شما مفید باشد آشنا کنیم تا شما نیز در مورد آن ها اطلاعاتی کسب کنید و البته بتوانید موارد خوبی را برای شغل خود انجام دهید و بتوانید در این راه موفق و پیروز باشید
پشتیبانی
دوستان در صورتی که در مورد این اموزش سوالی یا مشکلی دارید میتوانید آن را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.اما در انتها باید از شما تشکر کنم که در این آموزش طولانی نیز با من همراه بودید.دوستان درست است که این اموزش ها طولانی است و ممکن است اذیت شوید ولی در حالت کلی میتواند برای شما بسیار بسیار خوب و ارزنده باشد. در هر حال از توجه شما بسیار سپاس گزارم
دوستان در مورد گفته های بالا نظر شما چیست؟ نظر خود را با ما و کاربران بیگ تم حتما در میان بگذارید.البته در بخش نظرات
منبع: بیگ تم مرجع آموزش وردپرس و قالب وردپرس و افزونه وردپرس
دیدگاهتان را بنویسید