مدیریت بازاریابی

نکاتی مهم در مورد مدیریت بازاریابی ،قسمت اول

سلام و عرض ادب خدمت شما ، در ادامه سری آموزش های بازاریابی و تجارت در خدمت شما دوستان عزیز هستیم با مواردی مهم در مدیریت بازاریابی که میتواند برای شما صاحبان کسب و کار ها بسیار مهم باشد.دوستان عزیز این آموزش در مورد شماست که مدیریت یک کسب و کار را به عهده دارید پس دوستان عزیز تا انتها با من همراه باشید.

آموزش های بازاریابی و مدیریت بازاریابی چیست؟

یکی از کلماتی که امروزه در دنیای کسب و کارها زیاد شنیده می شود، بازاریابی و مدیریت بازاریابی است. در این مطلب می خواهیم به صورت مختصر تعریفی از مدیریت بازاریابی را ارائه کنیم.

در کتاب مدیریت بازاریابی کاتلر وکلر تعریف مدیریت بازاریابی اینگونه آمده است:

مدیریت بازاریابی، علم و هنر انتخاب بازارهای هدف سودآور و نیز جذب و حفظ و افزایش مشتریان از طریق خلق و مبادله و ارائه ارزش به آنان است.

بازاریابی چیست؟

می توان گفت بازاریابی یکی فرایند گسترده و پیچیده ای است که در آن قرار است با استفاده از روش های تحقیقات بازاریابی، محصول مورد نظر را شناسایی و تعیین کرد وسپس آن را مطابق خواست مشتریان تولید کرد.

برای بازار یابی تا کنون تعاریف زیادی مطرح شده است که علاوه بر تعریف ذکز شده در بالا به مطرح کردن چند تعریف دیگر نیز خواهیم پرداخت.

تعریف دیگری که از مفهوم بازاریابی (Marketing) ارائه شده بازاریابی را مجموعه ای ازتمام تلاش ها و کوشش های سازمان بافته ای استکه هدف از آن تولید کالا و یا انجام خدماتی با مشخصات و کیفیت مورد قبول مشتریان احتمالی و تامین نیاز و جلب رضایت او و کسب سود و شهرت برای بنگاه دانست ، این تلاش ها از مرحله ی تحقیقات شروع و تا پس از فروش ادامه می یابد.

بازاریابی را همه تلاشهای نظام مند برای شناخت نظام بازار و اقدام مناسب نسبت به انواع تقاضاها با توجه به نظام ارزشی جامعه و هدفهای سازمانی نیز می توان دانست .

در تعريفي ساده و خلاصه ديگري مي توان گفت ، بازاريابي عبارتست از :

  • شناسائی ؛ مشتریان ، رقبا و کل بازار .
  • شناساندن ، کالاها و خدمات به مشتریان .

و البته

  • رضایت مشتریان و سازمان.
مدیریت بازاریابی

مدیریت بازاریابی

مدیریت بازاریابی

دوستان عزیز مدیریت بازاریابی یکی از شاخه های بسیار مهم در دنیای بزرگ کسب و کار های موجود است که بر کاربرد عملی تکنیک های بازاریابی و مدیریت منابع بازاریابی و فعالیت های بازاریابی در یک شرکت و کسب و کار متمرکز شده است.دوستان عزیز در این بازاریابی با استفاده از فرآیند جهانی شدن، شرکت ها را به بازارهای فراتر از مرزهای کشور خود هدایت کرده و بازاریابی بین المللی را بسیار مهم و بخشی جدایی ناپذیر از استراتژی بازاریابی کسب و کارها در دنیای بزرگ صنعت ساخته است.

نقش یک مدیر بازاریابی در این نوع از بازاریابی می تواند به طور قابل توجهی نسبت به اندازه یک کسب و کار، فرهنگ سازمانی و زیرساخت های یک صنعت، متفاوت باشد . مدیر بازاریابی به عنوان هدایت کننده اصلی بازی شطرنج فروش و ایجاد منفعت عمل خواهد کرد زمانی که به مسئولیت های اصلی خود واقف باشد.

حال برای درک بهتر شما یک مثال را برای شما اماده کرده ام که در ادامه به بررسی آن میپردازیم

دوستان عزیز برای مثالی در این زمینه،فرض کنید در یک شرکت بزرگ تولید کننده محصولات مصرفی، مدیر بازاریابی ممکن است به عنوان مدیر عامل کلی آن شرکت عمل کند.دوستان عزیز حال در این قسمت برای ایجاد یک استراتژی مدیریت بازاریابی مقرون به صرفه، شرکت ها باید درکی درست و دقیق از کسب و کار خود و بازاری که در آن کار می کنند داشته باشند. در تجزیه و تحلیل این مسائل، رشته ی مدیریت بازاریابی اغلب با رشته ی مربوط به برنامه ریزی استراتژیک دارای اشتراک هستند که مدیریت ان شرکت باید در مورد هر دو این قسمت ها اطلاعات داشته باشد.

دوستان عزیز مدیریت بازاریابی در کسب و کار ها برای تجزیه و تحلیل زیر ساخت صنعتی که شرکت مورد نظر در آن فعالیت می کند، ابزار های مختلفی از اقتصاد و استراتژی رقابتی را به کار می گیرد. این موارد شامل نیروهای پنج گانه پورتر، تجزیه و تحلیل گروه های استراتژیک رقبا در یک کسب و کار، تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش و موارد دیگر می باشد.

حال دوستان عزیز بسته به نوع صنعتی که در ان این بازاریابی صورت میگیرد،وضع چارچوب مقرراتی، به منظور بررسیِ جزئیات نیز ممکن است مهم باشد. حال در تجزیه و تحلیل رقبا، بازاریابان پروفایل دقیق هر یک از رقبا در کسب و کار و در بازار را می سازند. با تمرکز ویژه بر روی نقاط قوت و ضعف رقابتی با استفاده از تجزیه و تحلیل نمودار SWOT، مدیران بازاریابی به بررسی ساختار هزینه هر رقیب، منابع سود، منابع و شایستگی ها، موقعیت رقابتی و تمایز محصول، درجه ادغام عمودی، پاسخ تاریخی به تحولات صنعت، و عوامل دیگر می پردازند.

دوستان عزیز در این مرحله مدیران کسب و کار ها در بازاریابی اغلب سرمایه گذاری برروی پژوهش برای جمع آوری داده های مورد نیاز برای انجام تجزیه و تحلیل دقیق بازاریابی را لازم می دانند. به این ترتیب، برای به دست آوردن این اطلاعات، به طور متناوب تحقیقات بازار و تحقیقات بازاریابی را در آن صنعت مورد نظر خود انجام میدهند.

دوستان عزیز نکته دیگری که وجود دارد این است که بازاریابان برای انجام تحقیقات علمی در بازار و داد و ستد کالا انواع تکنیک ها را بکار می گیرند که در ادامه به شایع ترین آن ها میپردازیم و آن ها را تک به تک مورد بررسی قرار میدهیم در ادامه نیز همراه من باشید

ممنونم از همراهی شما دوستان عزیز و همراهان ارجمند
موفق و پیروز باشید دوستان عزیز

منبع: بیگ تم مرجع اموزش بازاریابی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *