تکنولوژی هوشمند بهسرعت در حال گسترش است و نیاز به آموزش برنامه نویسی را به یک ضرورت تبدیل کرده است. آموزش مهارت برنامهنویسی به طیف خاصی از افراد جامعه محدود نمیشود و علاوه بر دانشآموزان و دانشجویان، بسیاری از افراد شاغل علاقهمند به فراگیری این مهارت هستند؛ زیرا با تخصص در این مهارت میتوانند مسیر شغلی خود را ارتقا بخشند.
فردی که بهعنوان برنامهنویس فعالیت میکند با نوشتن کدها و دستورالعملهای مخصوص در کامپیوتر، برنامهها و نرمافزارهای کاربردی خلق میکند. انتخاب بهترین دوره آموزش برنامه نویسی، تمرین مداوم، پشتکار، تعهد و اشتیاق مهمترین فاکتورهای تبدیلشدن به یک برنامهنویس موفق هستند.
علاوه بر این شرکت در پروژههای مختلف، کسب مهارت در حداقل 3-2 زبان برنامهنویسی، مطالعه الگوهای برنامهنویسی و کارآموزی نزد برنامهنویسهای باتجربه از مواردی است که میتوان به یک برنامهنویس موفق تبدیل شد. به همین دلیل آموزش در محل برای برای یک کارآموز برنامهنویسی میتواند روش خوبی برای کسب مهارتهای تخصصیتر در این حوزه باشد.
برنامه نویسی و کاربرد آن
بر اساس تعریف فرهنگ لغت، فرایند آمادهسازی یک برنامه برای دستگاه برنامهنویسی نام دارد که از مجموعهای از دستورالعملها تشکیل شده است. به زبان ساده، برنامهنویسی نوشتن دستوراتی است که یک سیستم هوشمند مانند کامپیوتر بتواند آن را درک کند. به دلیل آنکه کامپیوترها زبان انسان را درک نمیکنند باید با زبان مخصوص یعنی دادههای صفر و یک به آنها برنامه داد.
نام دیگر برنامهنویسی کدنویسی است که از زبانهای مختلف برنامهنویسی استفاده میشود تا با دادن دستورالعملهای خاص برنامههای نرمافزاری و اپلیکیشنهای مختلف تولید شود. در دورههای آموزش برنامه نویسی، دانشجویان مهارتهای لازم را برای ایجاد نرمافزارها، وبسایتها، اپلیکیشنهای مختلف و بازیهای رایانهای را فرامیگیرند. امروزه برنامهنویسی در ابعاد مختلف زندگی انسان کاربرد دارد و به همین دلیل پرورش افراد مستعد در این زمینه ازطریق آموزش مهارت برنامهنویسی و آموزش کامپیوتر ضروری و هوشمندانه است.
استفاده از تکنولوژیهای مختلف فناوری و اطلاعات مانند گوشیهای هوشمند، لپتاپ، کامپیوتر و… در تمام جنبههای زندگی انسان موجب رونق برنامهنویسی و تبدیلشدن آن به یک ضرورت شده است. به همین دلیل دورههای آموزشی مختلفی بهصورت آموزش در محل، آموزش غیرحضوری، پکیجهای آموزشی و… وجود دارد که علاقهمندان را برای فراگیری این مهارت مهم تشویق میکنند.
شما نیز با ثبت اطلاعات مربوط به دورههای آموزشی خود در کلاستور علاوه بر رونق کسبوکار خود، نقش مهمی در پیشرفت علم و فناوری در جامعه داشته باشید.
مهارت های لازم برای تبدیلشدن به یک برنامه نویس
آموزش برنامه نویسی و کسب تخصص و مهارت لازم در این حوزه نیازمند صبر، حوصله، تلاش، تمرین مستمر و اشتیاق بالا است. برای تبدیلشدن به یک برنامهنویس موفق علاوه بر دستیابی به مهارتهای تکنیکی و دانش برنامهنویسی باید فرد قابلیتهای مهم دیگری مانند توانایی حل مسئله، تفکر خلاقانه و علاقه به کار تیمی را هم داشته باشد.
مهارتهای لازم برای یک برنامهنویس عبارتاند از:
- مهارت حل مسئله
- مهارتهای ریاضی
- مهارتهای ارتباطی
- تسلط کامل بر چند زبان برنامهنویسی
- فراگیری مفاهیم و استفاده از زبانهای برنامهنویسی برای حل مسئله
زبان های برنامه نویسی
فراگیری زبان برنامهنویسی یک ضرورت است و بدون آن نمیتوان هیچ دستورالعملی به کامپیوتر داد. در یک تقسیمبندی کلی میتوان زبانهای برنامهنویسی را در چهار دسته تقسیمبندی کرد که عبارتاند از:
- زبان برنامهنویسی تحت وب: شامل جاوا اسکریپت، CSS/HTML، Elm و jQuery
- زبان برنامهنویسی چندمنظوره: شامل جاوا، ++C، پایتون و جاوا اسکریپت
- زبان برنامهنویسی تحت ویندوز: پایتون، #C، ++C، جاوا، جاوا اسکریپت، PHP و…
- زبان برنامهنویسی اپلیکیشن موبایل: شامل جاوا، جاوا اسکریپت، Swift، Kotlin، پایتون، #C و…
در دورههای آموزش برنامه نویسی تخصصی، مانند آموزش پایتون مقدماتی و پیشرفته دانشجویان با زبانهای برنامهنویسی آشنا شده و چند زبان را متناسب با علاقه و توانایی خود انتخاب میکنند. افزایش فرایند اطلاعرسانی نیازمند ثبت آگهی در بسترهای اطلاعرسانی مناسب مانند کلاستور است تا علاقهمندان از این دورههای آموزشی مطلع شوند.
موقعیت شغلی و درآمد برنامه نویسی در ایران
علاقهمندان به حوزه برنامهنویسی میتوانند با آموزش مهارت در این زمینه و افزایش تجربه و سابقه کاری خود به درآمد خوبی برسند. در ایران موقعیتهای شغلی مختلفی برای برنامهنویسان وجود دارد که با آموزش کامپیوتر و همچنین گذراندن دورههای آموزش برنامه نویسی بهصورت تخصصی میتوان آینده شغلی خوبی را انتظار داشت. برخی مشاغل مربوط به حوزه برنامه نویسی عبارتاند از:
- برنامهنویس PHP
- برنامهنویس جاوا
- برنامهنویس اندروید
- برنامهنویس وردپرس
- برنامهنویس فرانتاند
- مدیر پروژه نرمافزار
- کارشناس تحلیل و طراحی نرمافزار
میزان حقوق یک برنامهنویس به سابقه، تجربه و مهارت فرد بستگی دارد. علاوه بر این، افراد میتوانند در شرکتهای مختلف این حوزه مشغول به کار شده یا بهصورت دورکاری و پروژهای مشغول به کار شوند. میزان حقوق نیز علاوه بر سابقه کاری و کیفیت کار به شرایط شرکت محل کار، پروژه و قراردادهای بین طرفین بستگی دارد.
چگونه می توان به یک برنامهنویس تبدیل شد؟
حوزههای شغلی برنامهنویسی بسیار متنوع است و افراد میتوانند بر اساس علاقه و هدف خود انتخاب کنند. برای تبدیلشدن به یک برنامهنویس ابتدا باید حوزه کاری خود را تعیین کرد. علاوه بر این، انتخاب زبان در آموزش برنامه نویسی از دیگر مراحل مهم است که برای انتخاب زبان برنامهنویسی باید به مواردی مانند چشمانداز زبان منتخب، میزان تقاضا، محیط زبان برنامهنویسی و روش اجرای آن و میزان تقاضا را توجه کرد. تعیین اهداف، تمرین مستمر، کنجکاوی و پرسشگری، مطالعه آموزش مهارت برنامهنویسی، آموزش کامپیوتر و اشتراکگذاری آنچه آموختهاید مواردی هستند که در مسیر آموزش برنامه نویسی باید آنها را در نظر گرفت.
به دلیل پیچیدگیهای آموزش برنامه نویسی و نیاز به کسب مهارت بالا در این حوزه دورههای آموزش در محل که مهارتهای آموزش کامپیوتر و برنامهنویسی را دنبال میکنند میتوانند تأثیرات بسیار مثبتی در افزایش مهارت افراد داشته باشند. با درج آگهی دورههای آموزش کامپیوتر، برنامهنویسی، طراحی نرمافزارها و اپلیکیشنهای مختلف در مجموعه کلاستور میتوانید چند گام از دیگران پیش بیفتید. کلاستور مجموعهای فعال و پویا در اطلاعرسانی عمومی است.
یادگیری برنامه نویسی یک ضرورت مهم برای همه
با پیشرفت سریع علم و فناوری و پیشرفتهای شگرف در حوزه علوم کامپیوتر، آموزش برنامه نویسی به یک ضرورت تبدیل شده است. فرایند آمادهسازی یک دستورالعمل و برنامه برای دستگاه هوشمندی مانند کامپیوتر برنامهنویسی نام دارد. برای تبدیلشدن به یک برنامهنویس حرفهای تلاش و تمرین مستمر، علاقه، اشتیاق، انگیزه و آموزش اهمیت زیادی دارد.
یک برنامهنویس با کمک زبانهای برنامهنویسی اپلیکیشنها و نرمافزارهای مختلفی را طراحی و ایجاد میکند. به دلیل وجود دورههای آموزشی متعدد و سردرگمی علاقهمندان برای انتخاب بهترین دوره، شما میتوانید با ثبتنام در مجموعه کلاستور و درج آگهیهای آموزشی خود به علاقهمندان در انتخاب بهترین دوره کمک کنید. کلاستور مکانی مناسب برای تبلیغ کسبوکار شماست.
دیدگاهتان را بنویسید