با یکی دیگر از آموزش های وردپرس فارسی در خدمت کاربران عزیز بیگ تم هستیم در بخش قصد دارم تا بروز رسانی ها در وردپرس رو توضیح بدم نحوه آپگرید و دانگرید کردن نسخه های مختلف وردپرس , افزونه , قالب ( WordPress upgrade and down grade ) خیلی مواقع لازم میشه بروز رسانی کنیم به نسخه جدید که میشه آپگرید کردن و برخی مواقع هم به دلایلی لازم میشه نسخه جدید رو به نسخه قدیمی برگردونیم به این حالت هم دان گرید گفته میشه. برای اینکه نحوه بروز رسانی ( وردپرس , قالب وردپرس , افزونه وردپرس ) را فرا بگیرید با این آموزش کاربردی با ما همراه باشید.
بروز رسانی ها در وردپرس آپگرید و دانگرید به نسخه جدید و قدیمی
چرا باید بروز رسانی کنیم ؟ آیا لازم هست همیشه بروز رسانی رو انجام بدیم ؟ در ادامه با توضیحی مختصر به پاسخ این سوال ها خواهید رسید.
اگر توجه کرده باشید مدیریت محتوا وردپرس با سرعت زیادی در حال رشد و پیشرفت هست به همین دلایل در هر نسخه ی جدیدی که ارائه میده امکانات جدیدی اضافه میشه یا نسبت به نسخه قبلش بهینه تر میشه گاهی هم به دلایل امنیتی این بروز رسانی انجام میشه که برخی موارد رو در بخش امنیت وردپرس توضیح دادیم. پس به دلایل مختلف می توان وردپرس رو به نسخه جدیدش بروز رسانی کنیم.
خوب در این میان افزونه ها و قالب ها را هم باید بروز رسانی کنیم چرا که ممکنه قالب ما در نسخه جدید وردپرس مشکل داشته باشه پس باید قلب هم به نسخه جدید بروز بشه یه نکته مهم این هست که از منابع مطمئن قالب تهیه کنید که همیشه نسخه جدید رو برای شما ارائه بدن حالا چه طراحی قالب وردپرس چه قالب های وردپرس آماده. مثلا در سایت خود ما قالب هایی که ارائه میشه همیشه نسخه های جدید برای خردارای قالب ارسال می کنیم چه لازم باشه چه نباشه.
و اما افزونه ها هم همین طور باید بروز رسانی بشن چرا که نسخه های جدید دارای امکانات جدیدتری هستن و نسبت به قبل بهینه تر میشن ممکن بحث سازگاری هم داشته باشه که به افزونه مربوط خواهد بود.
بروز رسانی قالب وردپرس
قالب یکی از اصلی ترین بخش هر سایت رو تشکیل میده که بیشتر طرح ها و چیدمان ها بر اساس قالب صورت می گیره حال برای بروز رسانی قالب وردپرس باید به روش دستی عمل کنیم , خوب فرض کنید نسخه 1 قالب رو نصب کردید که حالا به دلایل مختلف حالا امکانات جدید , ناسازگاری با نسخه جدید وردپرس و … می خواهید نسخه 2 قالب رو روی سایت قرار بدید برای این کار ابتدا وارد هاست خود بشید در هاست به ریشه مراجعه کنید public_html فایل های وردپرس شما در این پوشه قرار دارد در اینجا به مسیر wp-content/theme برید در این قسمت باید پوشه مربوط به قالب رو مشاهده کنید نام پوشه قالب رو تغییر بدید مثلا عدد 1 رو بهش اضافه کنید و بعد قالب رو به صورت zip همین جا آپلود کنید توجه داشته باشید نام پوشه قالب که قبل نصب هست با نسخه جدید باید یکی باشه مقلا هر دو themename هست اونب که داخل هاست هست رو تغییر نام بدید بعد قالب جدید رو اپلود کنید بعد از اپلود از زیپ خارجش کنید. به همین راحتی شما نسخه جدید رو جایگزین نسخه قدیمی قالب وردپرس خودتون کردید در صورتی که هیچ مشکلی پیش نیومد می تونید نسخه قدیمی رو که تغییر نام دادید کلا حذف کنید.
دلیل اینکه باید نام پوشه قالب وردپرس جدید هم نام قبلی باشه برای این هست وردپرس قالبی که نصب میشه با نام پوشه می شناسه در صورتی که تغییر نام داده بشه نمی تونه تشخیص بده و پوشته به صورت خودکار غیر فعال میشه که از نظر وردپرس یعنی حذف شده.
حال بروز رسانی وردپرس , فرض کنید شما الان وردپرس نسخه 4.0 رو دانلود کردید لینک دانلود وردپرس رو می تونید ببینید , و روس هاست خود نصب می کنید برای نصب هم قبلا آموزش ها رو قرار دادیم که از طریق لینک های زیر می تونید مشاهده کنید.
آموزش نصب وردپرس روی هاست Cpanel
آموزش نصب وردپرس روی هاست Direct Admin
آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست Localhost
بعد از چند روز یا ماه نسخه 4.1 منتشر میشه که باید بروزش کنید اطلاعیش در قسمت مدیریت وردپرس شما نمایش داده میشه بعد از اومدن نسخه جدید.
برای بروز رسانی قالب و افزونه قبلا مطلبی در اینباره نوشتیم که می تونید مطلب آموزش بروز رسانی وردپرس و افزونه وردپرس که هم روش دستی گفته شده هم از طریق مدیریت وردپرس.